Dil Okulu - Yurtdışı Dil Eğitimi - Ücretsiz Danışmanlık - 19 Ülkede 200 Dil Okulu

Yurtdışı Eğitim | Ana Sayfa | Hakkımızda | İletişim  

Yurtdışı Eğitim
Yurtdışı eğitim kaydi yaptıran öğrencilerimize BEDAVA UÇAK BİLETİ !

 



Yurtdışı Eğitim
Au-pair
Work and Travel
Yurtdışı Dil Okulu
Göçmenlik
Yurtdışı Üniversite Hazırlık
Yurtdışı Yaz Okulu
Yurtdışı Eğitim Kültür Programları
Executive English
  Yurtdışı Sertifika Extension
Yurtdışı Eğitim İletişim

DİL OKULLARI

İngiltere

Amerika

Kanada

Malta

 İrlanda

Avustralya

 Almanya
 İtalya
 Fransa
 Yeni Zelanda
 İsviçre
 İspanya
 Rusya
 Küba
 Kosta Rika
 Brezilya
 Güney Afrika
 Meksika
 Çin
 KAYIT FORMU

Green Card


Ana Sayfa

Au-Pair 'lik

Work and Travel

 Göçmenlik
 Dil Okulları
 Üniversiteler
 Yaz Okulları

Kültür Programları


 Sık Sorulan Sorular

Hakkımızda

 Yurtdışı Eğitim Bilgi  Formu

İletişim



POPÜLER ŞEHİRLER

 Londra
 Brighton
 New York
 Toronto
 Sydney
 Berlin
 Roma
 Paris
 Madrid
 Cape Town
 Pekin

TAKSİT SEÇENEKLERİ

Yurtdışı Eğitim Dosyaları

 Küba'da Eğitim
 Homesickness
 CELTA
 İngiliz İngilizcesi &  Amerikan İngilizcesi

 

 
 

ABD - VİZE BAŞVURUSU


AMERİKA ÖĞRENCİ VİZESİ - AMERİKA VİZESİ

Ücretsiz Danışmanlık

Desk Yurtdışı Eğitim ile bir dil okuluna kayıt yaptırdığınız zaman, tüm vize ve kayıt işlemleriniz sizin adınıza ve ücretsiz yürütülmektedir.

Amerika vizesi almak için gereken belgeler

-Amerika'daki okulunuz tarafından hazırlanıp gönderilecek I20 belgesi
-Geçerli bir pasaport
-PIN kodu
-Sevis Kaydı
-Vize başvuru formu
-Vize ücreti
-Fotoğraflar
-Okuldan temin edilecek kabul mektubu
-Gideceğiniz okula ait faturalar
-Maddi Belgeler
-Türkiye'deki durumunuzu gösterir belgeler

Vize Başvurusu Ne kadar Zamanda Sonuçlanır

Normal şartlarda A


merika vize sonucu en geç 1 hafta içinde sonuçlanmaktadır. Ancak bayram, yılbaşı gibi dönemlerde, bu süre yoğunluktan ötürü uzayabilmektedir.

Konsolosluk memuru pasaportunuza bir pul (vize) yapıştıracaktır. Eğer çok girişe imkan tanıyan vize aldıysanız, geçerli bir I-20 ya da IAP-66'nız olduğu sürece, süresi doluncaya kadar onu ABD'ye yeniden girmek için kullanabilirsiniz. Eğer vizenizi almak için herhangi bir problemle karşılaşırsanız I-20 veya IAP-66'yı çıkarmış olan kurum veya ajansla temasa geçin. I-20 veya IAP-66'nızda belirtilen kurs başlangıç tarihinden önce kolej ya da üniversitenize ulaşmanız beklenir. Kolej ve üniversitelerin çoğu dönem başlamadan önce oryantasyon etkinlikleri sunarlar. ABD konsoloslukları ve elçilikleri genellikle rapor tarihinden doksan gün kadar önce F-1 vizesi çıkarırlar. Eğer bu tarihten önce ulaşamayacaksanız kolej ya da üniversitenizle temas kurun.

AMERİKA'YA GÖTÜRÜLECEK BELGELER

Akademik, tıbbi ve yasal geçmişinizle ilgili önemli belgeleri yanınızda götürünüz:

-Lise, kolej veya üniversitenizden resmi transkriptler
-Sağlık ve diş kayıtları, bağışıklıklar ve aşıların sertifikaları dahil (özellikle küçük çocuklar için önemli)
-Tıbbi durumlar ve tedavilerle ilgili bilgi, tedavi için gerekenler (genel ve marka isimler dahil) ve gözlükler
-Evlilik cüzdanı
-Çocukların doğum belgesi
-Ulusararası ehliyet

ÖNEMLİ BELGELER VE TARİHLER

Belgeler:

Amerika'da öğrenim görmek isteyen yabancı bir öğrenci olarak haberdar olmanız gereken bazı belgeler vardır:

Pasaport: Kitapçık şeklinde hükümet tarafından düzenlenmiş bir belgedir. Amerika'ya giriş yapmak isteyen herkesin mutlaka bir pasaporta sahip olması gerekmektedir.

I-94 Formu (Giriş İzni): Amerikan Göçmen Bürosu yetkilileri tarafından hazırlanmış pasaportun içinde yer alan küçük bir kağıt parçasıdır ve buna göre Amerika'da kalmak isteyen kişilere havalimanı girişinde izin hakkı tanınır. F-1 öğrencileri için Göçmen ve Vatandaşlığa Kabul Ofisi, I-94 formlarının üzerinde bitiş tarihini bildiren ve D/S olarak bilinen statü devamlılığı niteliğinde bir belge verecektir. Bu belge çerçevesinde F-1 öğrencisi, öğretim programının sunduğu yükümlülüklere uymak kaydıyla öğretim süresini tamamlayıncaya kadar Amerika'da kalabilir.

Vize (öğrenci): Öğrenci pasaportunun bir sayfasına yapıştırılmış kırmızı, mavi veya yeşil damgalı puldur (ya da bilgisayardan çıkmış resimli bir eticket).

Bu damga belli bir zamana kadar öğrencilerin Amerika'ya giriş yapmasına izin verir. Bu zaman sınırı, damganın üzerinde de yazılıdır.

I-20 Formu (uygunluk belgesi): INS formunun herhangi bir yüksek öğretim kurumuna verdiği ve yabancı bir öğrencinin F-1 öğrenci statüsünde Amerika'da kalmasına imkan tanıyan bir belgedir. Ayrıca bu belge, öğrencinin Amerikan Konsolosluğu'ndan vize ve giriş izni almasını kolaylaştırır.

I-20 Kimlik Belgesi: Sadece F-1 öğrencilerine havalimanı girişinde bir I-20 kimlik belgesi verilir. Bu da onların I-20 formlarının üçüncü ve dördüncü sayfalarıdır. I-20 kimlik belgesi, kullanıldığı yer açısından çok önemlidir.

Kabul/Ayrılış numaranızı kaydedin. Havalimanına girişinizde göçmen bürosunun size verdiği Kabul/Ayrılış numarası iki hanelidir. Bu sizin Göçmen ve Vatandaşlığa Kabul Hizmeti ile birlikte bilgisayar kimlik numaranızdır.

Öğrencinin F-1 tipi sınıflandırmasına ilişkin; iş izni, başka okullara geçiş, kalış süresinin uzatılması, başka bir öğrenim programına devam etme yetkisi, vs. gibi tüm işlemlerin kayıtlarını tutar. Amerika'dan geçici bir süreliğine ayrıldığınızda (yaz tatili, vs.) hava alanında I-20 kimlik belgenizi Göçmen Bürosu'na vermeyin çünkü Amerika'ya tekrar giriş yaparken bu belgeye ihtiyaç duyacaksınız.

IAP- 66 Formu: Bu form, ziyaretçi değişim programı sponsoru tarafından yayınlanan bir belgedir. Ziyaretçi değişim programları, başka bir ülke vatandaşının J-1 statüsü ile vize ve giriş izni ( I-94 formu) elde etmesini sağlarlar. Bu form, özellikle Amerika'da kalacak farklı türdeki ziyaretçilerin ne kadar kalacaklarını ve amaçlarını tanımlar. Ayrıca sponsor tarafından yıllık olarak yenilenebilen bir formdur. Geçici bir süreliğine Amerika'dan ayrılmak isteyen kişilerin, IAP-66 formundaki pembe nüshanın arkasına sponsorun imzasını eklemeleri gerekmektedir.

Tarihler:

Amerika'da eğitim görmek isteyen yabancı bir öğrenci olarak haberdar olmanız gereken ve pasaportunuzda yer alan üç önemli tarih vardır:

Vize Tarihi: Vize pulu üstündeki tarih, Amerika'ya gidebileceğiniz son günün tarihidir. Eğer bu tarih geçtiyse ve siz Amerika dışındaysanız, I-20 formunun aslıyla ya da IAP-66 formuyla yeni bir vize çıkarmanız gerekir. Amerika vizesi Amerika sınırları içinde değil de Türkiye'deki Amerikan Konsolosluğunda yenilenebilir.

Pasaport Tarihiniz: Pasaportunuz, Türkiye tarafından verilir. Sonuç olarak pasaportunuzun bitiş tarihi genellikle pasaportun ilk beş sayfasından birinde bulunur ve ülke sınırlarınız dışında ne kadar uzun süre kalmaya izinli olduğunuzu belirler. F-1 öğrenci statünüz, çoğu ülke için sadece altı ay içinde yenilenebilir. Bu sebeple bu tarih çok büyük önem taşır. Bir başka deyişle eğer pasaportunuzun bitiş tarihi 15 Aralık 2007 ise ve eğer göçmen değil de F-1 yani öğrenci statüsünde iseniz bunu 15 Haziran 2007 tarihine kadar sürdürme hakkına sahipsiniz.

Kalma Sınırı: Pasaportunuzdaki bu en önemli tarih, küçük beyaz bir kağıt parçasının üzerinde yazılıdır ve genellikle pasaportunuzun bir sayfasına, vizenin yanına zımbalanmıştır. I-90 formunun sağ alt köşesinde Amerika'ya kabul edildiğiniz zamanı belirten 'XXX tarihine kadar kabul edilmiştir.' şeklinde bir bilgi bulacaksınız. Burada belirtilen tarih, kalma izninizin bitiş tarihidir. Bu sizin F-1 statünüzün ne kadar uzunlukta olduğunu gösterir.

Amerika Öğrenci Vizesi Süre Uzatma

'xxx tarihine kadar kabul edilmiştir' ifadesinden sonraki tarih Amerika'da kalma izninizin bu tarihte biteceği anlamına gelir ve bu yüzden Amerika'da kalma izninizi uzatma talebinde bu süre sona ermeden bulunmalısınız. Eğer 'D/S' yani statü devamlılığı kaydınız bu ifadenin ardından yazılmışsa F-1 statünüzü, öğreniminizi bitirene kadar ya da en yeni I-20 formunuzun beşinci bölümünde veya IAP-66 formunuzun üçüncü bölümünde görünen 'öğrenim süresinin bitiş tarihine' kadar yenilemenize gerek yoktur.

ABD ŞUBESİ BULUNAN DİL OKULLARI
(Okul Detayları ve Fiyatları için Okul İsimlerine Tıklayınız)

ALCC AMERICAN LANGUAGE COMMUNICATION CENTRE
EC ENGLISH
Eurocenters
FLS INTERNATIONAL
GLOBAL VILLAGE ENGLISH CENTRES
INTERNATIONAL HOUSE
INTRAX INTERNATIONAL INSTITUTE
Kaplan Aspect
KING'S ENGLISH LANGUAGE SCHOOLS
Language Studies International LSI
PACIFIC INTERNATIONAL / MARYLHURST UNIVERSITESI
POLY LANGUAGES INSTITUT
SPRACHCAFFE LANGUAGES PLUS
ST. GILES INTERNATIONAL
ZONI LANGUAGE CENTERS


FOTOĞRAF GALERİSİ
(Resimlerin Büyük Hali için Üzerlerine Tıklayınız)






Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı
İSTANBUL
İZMİR

PRATİK BİLGİLER

Pasaport Nasıl Alınır

Sık Sorulan Sorular

Vize Nasıl Alınır

Askerlik Tecili

Yurtdışındaki Elçiliklerimiz

Türkiye'deki Elçilikler

Malta'da Vizesiz Yurtdışı Eğitim

YÖK Denkliği

 Türkiye'ye Vize  Uygulayan Ülkeler
Türkiye'ye Vize  Uygulamayan Ülkeler
Nazan Cihan
Otoredi
Global Yurtdışı Eğitim
Klimaya

BİZİ ARAYIN!

İstanbul:

Londra:
+44 20 7100 5615

New York:
+1 212 202 66 72


BİZ SİZİ
ARAYALIM?



REHBER

Hangi Yurtdışı Eğitim Programı Size Uygun?

Ortalama Yurtdışı Eğitim Ücretleri

 DİL OKULLARI

Dil Yeterlilik Sınavları


KURUMLARA ÖZEL İNDİRİMLER



ÜLKELER REHBERİ

İngiltere

Amerika

Kanada

Malta

 İrlanda

Avustralya

 Almanya
 İtalya
 Fransa
 Yeni Zelenda
 İsviçre
 İspanya
 Rusya
 Küba
 Kosta Rika
 Brezilya
 Güney Afrika
 Meksika
 Çin